Snijhortensia’s op je bruiloft
Snijhortensia’s op je bruiloft

Een belangrijk onderdeel van je bruidslook: bloemen. Zowel in het bruidsboeket als de aankleding van je locatie. Hortensia’s zijn prachtig op een bruiloft. Wil je weten waarom? Lees dan snel verder!

Hortensia staat voor gratie, schoonheid en overvloed vanwege de uitbundige hoeveelheid bloemetjes en de royale bolle vorm. De bloem staat ook symbool voor dankbaarheid en oprechte gevoelens. 

Hortensia’s zijn prachtig op een bruiloft. Je hebt keuze uit diverse kleuren waardoor ze goed inzetbaar zijn bij ieder bruidsthema. De hortensia is een bloemenvriend voor iedereen en kan eindeloos gecombineerd worden met andere soorten snijbloemen. 

Witte hortensia’s gecombineerd met bijvoorbeeld eucalyptus passen uitstekend bij bruiloften met ‘natuurlijk’ bruidsthema. Combineer je de bloemen met pasteltinten – vooral wanneer ze worden gecombineerd met rozen of pioenrozen – passen ze helemaal bij een romantische bruiloft.

 

Ook een kleine bos bloemen, of enkele stelen kunnen al voor enorme impact zorgen. Het grote bloemscherm van de hortensia bestaat uit vele kleine bloemetjes. Hierdoor vallen ze in een monoboeket goed op, maar wil je echt een wauw effect creëren, combineer ze dan met andere seizoenbloemen. Je kunt met de hortensia alle kanten op. In een bloemenkrans verwerken, maar ook in veel kleine vazen bij elkaar op een tafel doen je versteld tan van het bijzondere effect.

Kies hortensia’s die doorgekleurd zijn (oktober/ november) voor arrangementen in vazen, schuim of hartvormige kransen. Vergeet niet om ervoor te zorgen dat ze voldoende water hebben, want dit hebben ze zeker nodig om lange tijd mooi te blijven.

Voor grotere bloemwerken kies je voor hortensia’s met stelen van ongeveer 80 cm en voor bloemschermen kies je voor bloemen met een diameter van ongeveer 20 cm. Combineer ze met olijftakken of grassen voor een opvallend dramatisch effect.

Het assortiment van snijhortensia bestaat uit ‘Fresh’ en ‘Classic’ soorten. Onder ‘Fresh’ verstaan we de verse kleuren zoals wit, roze, blauw en paars. De ‘Fresh’ bloemen zie je vooral van maart tot en met oktober. De kleur van een volgroeide hortensia verandert na verloop van tijd. De doorgekleurd hortensia noemen we ‘Classic’. De bloemen verkleuren in groene herfsttinten met blauw, rood en paars. De ‘Classics’ zijn met name verkrijgbaar van juni tot en met november. ‘Classics’ blijven langer goed in een vaas en je kunt ze perfect drogen. De hortensia snijbloem is jaarrond verkrijgbaar, maar in de periode mei tot en met november is het aanbod het grootst

Verwerk je de ‘Classics’ in het trouwboeket, dan kun je het boeket goed drogen. Als de bloemen na de bloei geen water meer opnemen en de blaadjes gaan knisperen wanneer je ze aanraakt, zijn ze klaar om te drogen. Zet ze zonder water in de vaas of hang ze ondersteboven op. Zo kun je nog maandenlang nagenieten van jouw bruidsboeket.

Scroll naar top