Bekijk het programma van Trouwidee
Bekijk het programma van Trouwidee

Trouwidee is hét evenement waar jullie zoektocht als bruidspaar begint. Als jullie besloten hebben om te gaan trouwen, weet je waarschijnlijk niet eens waar je moet beginnen. Er moet zó véél geregeld worden! Trouwidee is een goede eerste stap; hier ontmoet je niet alleen allerlei professionals uit de trouwbranche, maar er is ook een uitgebreid programma, waar je eindeloos veel inspiratie op kunt doen. 

We hebben dit programma met zorg voor jullie samengesteld. Ieder onderdeel draagt bij aan de ervaring en helpt jullie hopelijk een stapje verder in jullie zoektocht. Het programma van Trouwidee bestaat uit vier pijlers: een kennislokaal met allerlei informatieve en leerzame kennissessies, een DIY corner waar je hands-on aan de slag gaat met jullie bruiloft, de modeshow om te genieten van prachtige bruidskleding en de trouwceremonie voor eindeloze inspiratie. Hieronder lichten we alle onderdelen kort toe. Als je op de afbeelding klikt, ga je naar de desbetreffende pagina, waar je meer informatie vindt over het programma en de tijden. 

Het gehele programma is onderdeel van Trouwidee en is daarom bij de prijs inbegrepen. Als je eenmaal binnen bent, kun je dus gewoon aansluiten bij een kennissessie of een plekje zoeken voor de trouwceremonie. Zorg wel dat je op tijd bent, want in verband met de veiligheidsmaatregelen omtrent COVID-19, is de capaciteit beperkt. 

Voor allerlei informatieve en leuke kennissessies moet je bij het kennislokaal zijn. Op beide dagen hebben we vijf interessante sessies over de meest uiteenlopende onderwerpen. De sessies worden gegeven door professionals uit de trouwbranche, die er écht wat van weten. Weten jullie bijvoorbeeld al wat je vanuit een financieel oogpunt moet vastleggen? Of hoe je relaxed je bruidsshoot ingaat?

De DIY-corner is voor bruidsparen die alvast een beginnetje willen maken aan hun bruiloft. Grote namen uit de christelijke trouwbranche, zoals Stijlvolle Trouwkaarten en Hair By H, helpen je graag op weg. De workshops zijn natuurlijk ook gewoon heel erg leuk: wie wil er nou niet een kleine bruidstaart maken tijdens Trouwidee met patissier Gijsbert van de Kraats?

Twee keer per avond hebben we een grootse, inspirerende modeshow op het programma staan. Met bekende bruidsmodezaken zoals Speksneijder en Nederlof, maar ook met juweliers, musici en andere partijen, maken we er echt een feestje van. Het enige wat jij hoeft te doen, is lekker te gaan zitten en te genieten van al het mooist dat voorbij komt. 

Tot slot organiseren we ter inspiratie ook nog een ceremonie. Onder toeziend oog van Trouwambtenaar Rick, geeft een verliefde koppel elkaar voor de show het ja-woord. De ceremonie is niet echt, maar geeft wel een heel goed beeld van hoe je jouw ceremonie in kunt richten. Romantisch en inspirerend: wat wil je nog meer?

Scroll naar top