Trouwen in Coronatijd
Trouwen in Coronatijd

Debora van der Tas van Debora Fotografie heeft speciaal voor Trouwidee een leuke blog geschreven over trouwen in Coronatijd. Wat is haar opgevallen, hoe gaat ze met bepaalde uitdagingen om en hoe ziet de toekomst eruit volgens haar. Kortom: een leuk en informatief verhaal dat je niet wil missen!

 

Kunnen jullie je nog herinneren toen de eerste berichten over Corona in het nieuws kwamen? Ik wel en ik maakte mij er geen seconde druk om! Ik had geen idee dat dit virus zoveel invloed zou gaan hebben op hoe mijn jaar en dat van mijn bruidsparen er uit zou gaan zien. Want het was natuurlijk wel even slikken toen half maart de eerste maatregelen werden aangekondigd. Wat zou dit betekenen voor al die mooie bruiloften die al gepland stonden? Zouden alle bruidsparen hun bruiloft moeten verzetten? Waren er überhaupt mogelijkheden om te trouwen? En zou ik daar dan ook bij kunnen zijn. Het antwoord op al deze vragen is gelukkig JA!

En als ik terugkijk op deze bruiloften – laat ik het maar een beetje oneerbiedig “Corona bruiloften” noemen – dan was het vanuit mijn oogpunt als fotograaf echt een feestje om ze vast te mogen leggen. Want waar normaal gesproken de meeste bruiloften een soortgelijk dagprogramma kennen, haalde Corona heel veel creativiteit in iedereen naar boven. Bruidsparen, families van de bruidsparen, ceremoniemeesters, ambtenaren van de burgerlijke stand en locaties werkten allemaal samen. Want wie had er voor het Corona tijdperk gehoord van de drive in of drive through receptie? En wie had gedacht dat er zoveel leuke manieren zijn om ringen aan te geven, waarbij je ook echt nog wel 1,5 meter afstand kunt bewaren. En hoe fijn is het dat er trouwlocaties zijn die vooraf vragen wie er bij het burgerlijk huwelijk aanwezig zijn en of deze mensen op hetzelfde adres wonen, zodat ze naast elkaar kunnen zitten. En dan vergeet ik nog bijna al die moeders en zussen die met instructies van de haarstylisten prachtig bruidskapsels creëerden.

Naast creativiteit kenden de meeste Corona bruiloften nog een ander voordeel: er was meer tijd! Tijd om foto’s te maken van het bruidspaar, waar ik natuurlijk heel erg blij van werd, maar ook meer tijd voor het bruidspaar om door te brengen met de mensen die het meest dierbaar voor ze zijn. Al was het natuurlijk soms wel heel erg moeilijk voor de bruidsparen om keuzes te maken wie er dan wel en niet kon worden uitgenodigd. En voor enkele van mijn bruidsparen was er ook meer tijd om te shinen in hun prachtige trouwkleding. In sommige sommige gevallen werd er gekozen om de bruiloft op te splitsen in het trouwen voor de burgerlijke stand en voor de kerkelijke inzegening of om de receptie en het feest apart te organiseren. Dubbel feest dus!

En ondanks dat de tijden nog steeds onzeker zijn en we misschien nog wel een keer moeten schakelen in alles wat wel en niet mag, hoop ik dat alle aanstaande bruidsparen met heel veel plezier en vertrouwen naar hun grote dag toe mogen leven. Zich beseffend dat dit een unieke periode is die ook kansen biedt op een nog uniekere trouwdag. En als fotograaf hoop ik dan dat de beelden van deze grote dag later het verhaal mogen vertellen van hoe speciaal en bijzonder hun Corona bruiloft was.

Wie ben ik? Ik ben Debora van der Tas en onder de naam Debora Fotografie leg ik met veel liefde en plezier bruiloften vast. Naast het fotograferen ben ik bovenal moeder van Samuel (4) en Maartje (2). Samen met mijn man Martijn woon ik in Moerkapelle. Nieuwsgierig naar mijn foto’s? Je kunt een kijkje komen nemen bij mijn stand op Trouwidee! Wil je daar niet op wachten? Bekijk dan even mijn website of mijn Instagram account, want daar kun je nu al terecht voor plaatjes van mijn laatste bruiloften.

Scroll naar top